Trabajo Monográfico de Investigación

Este Blog lo utilizaremos los alumnos de 4ºESO para realizar nuestro trabajo sobre Meteorología.

viernes, 18 de diciembre de 2009

meteorología



La metereologia

La metereologia és la part de la ciència que investiga els fenòmens atmosfèrics i la seua evolució.


Una estació metereològica és un lloc escollit adequadament per a colocar els diferents instruments que permeteixen medir les diverses variables que afecten a l’estat de l’atmosfera en un moment i lloc determinat. És a dir, és un lloc que ens permet la observació dels diversos fenòmens atmosfèrics i on hi ha uns apareéis que medeixen les variables atmosfèriques.

Ací a Cotes, tenim una estació metereològica que medix diversos factors. Consta de diversos sensors, que són els següents:

  • Termòmetre: medix la temperatura, a l’exterior i a l’interior del centre. Aquest i el sensor d’humetat han d’estar protegits per a que els rajos del sol no insideixquen de manera directa sobre ells. Aquesta protecció es diu caseta metereològica i cobreix els instruments de manera que deixa que l’aire passe, com una persiana.
  • Baròmetre: medix la pressió i fa prediccions segons aquesta. La pressió es medeix en milibars.
  • Hidròmetre: medix la humitat a l’ambient. Es medeix en percentatge.
  • Anemòmetre: medix la velocitat del vent. Les dades es medeixen en km/h.
  • Una veleta: direcció del vent
  • Un pluviòmetre independent, que calcula la cantitat d’aigua caiguda per metre quadrat.
  • També pot constar d’un sensor de radiacions solars, encara que aquesta estació metereològica no el té instal·lat.
  • A més, l’estació metereològica fa una predicció del temps.
  • Informa de les hores de sol que hi ha cada dia a Alcoi.

L’estació s’encontra a uns tres metres del sòl i connecta amb la pantalla que reflexa les dades recollides per via wi-fi. Aquesta pantalla almacena les dades en un període màxim d’un dia, encara que totes les dades es guarden, gràcies a la connexió de la pantalla a l’ordenador, al qual es passen totes les dades a l’instant. L’estació a d’estar situada en un lloc sense res al voltant que interferisca en el recull de dades. També és possible canviar les unitats en que es mesuren les dades.

L’únic problema per solucionar és la connexió entre l’estació metereòlogica i la pantalla que reflexa les dades recollides, ja que, degut a la distància entre aquestos dos i la debilitat de la senyal wi-fi, aquesta es perd en diverses ocasions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario